hansje pansje kevertje

Maar dan in het engels: itsy bitsy spider.

Even een mini hink stap sprong: (ofwel wat heeft Robert Redford met Jack Nicholson met Meg Ryan, Meryl Streep en vervolgens Carly Simon te maken?

Het begint bij Richard Nixon. De grote politieke boef toen ik jong was. Het eerste grote politieke schandaal: Watergate. Alle volgende schandalen eindigen door dit voorbeeld op -gate.

Carl Burnstein was één van de twee journalisten die het schandaal naar boven brachten. Zo spannend dat er een film over gemaakt is: All The Presidents Men. Met Robert Redford en Dustin Hoffman.

Carl Burnstein was getrouwd met Nora Ephron. Schrijfster van o.a. romantische komedies, zoals When Harry Met Sally, waar Meg Ryan in één klap beroemd mee werd. (Wie kent niet de fake orgasm scene?)

Het huwelijk van Carl en Norah liep minder romantisch af. Daar schreef Nora een boek over: Heartburn, dat verfilmd werd met Jack Nicholson en Meryl Streep.

Kun je het nog volgen?

Goed want nu kom ik waar ik wil zijn.

De muziek van die film werd geschreven door Carly Simon.

De filmis meer bitter dan zoet. Maar prachtig is het eind, als Meryl Streep haar man verlaat, en met het dochtertje in het vliegtuig vertrekt. (In de film wordt de dochter gespeeld door de echte dochter van Streep) Ze zingen samen Itsy Bitsy Spider. En dan plotseling valt de warme stem van Carly Simon in die Coming Around Again zingt.

Ik kan die scene uit de film laten zien, maar waarom ik hier überhaupt over begin is de live versie van dit lied, met Isty Bitsy spider als toegift.

Ik kreeg kippevel toen ik het zag. Wat een mooie vrouw is Carly Simon, (en wat een beeld die wapperende kleren, en wat prachtig, die kinderen die mee komen zingen.

Het kan me niks schelen dat het cliché is, ik ben verkocht. Ik had tranen in mijn ogen. Call me sissy.

Nou vooruit, ook nog een keer de filmversie:

One thought on “hansje pansje kevertje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.