geweldig en doodsbenauwd

Ik voel me geweldig.

En tegelijkertijd doodsbenauwd.

Wat ik steeds aan mijn klanten leer doe ik gelukkig zelf ook.

Goed luisteren naar mijn lijf. Grenzen aangeven.

Ik heb gisteren mijn twijfels over mijn baan aangeven op mijn werk.

Bepaalde aspecten van dat werk vind ik fantastisch. De training die ik gisteren gaf bijvoorbeeld. Jobcoaching, waarbij ik klanten zie groeien.

Er zijn ook dingen waar ik me niet lekker bij voel. Omdat ik vind dat ik er niet goed genoeg in ben. Omdat ik het niet leuk vind om er goed genoeg in te worden.

Het hele krachtenveld rond re-integratie vind ik spannend. Bepalingen, en belangen geven me niet genoeg armslag om de dingen te doen waarvan ik vind dat ze nodig zijn. Er zijn mensen die dat spel goed kunnen spelen. Ik zou dat kunnen leren. Maar het voelt niet goed.

Ik groei een andere kant op. Die wel goed voelt. Waar ik wél mijn energie in wil steken. Waar zelfs mijn extra vrije uurtjes in gaan zitten.

Ik ben slechthorend. Ik moet zuinig zijn met mijn energie. Ik kan niet op safe spelen. Ik kan niet overdag mijn baan heel goed doen, en dan ’s avonds aan iets nieuws werken. (Mijn baan eventjes minder goed doen, kan niet. Ik werk met mensen)

Dus er moet iets. En daarom moet het er uit. Benoemen op mijn werk.

Niet benoemen is niet eens een optie. Een van mijn kwaliteiten is dat ik niet toneel kan spelen.

Maar dus ook niet doorsudderen, en mezelf ziek maken.

Ik voel me geweldig. Ben trots op mezelf.

Maar ook doodsbenauwd.

4 thoughts on “geweldig en doodsbenauwd”

  1. Wow! Dapper… je twijfels bespreekbaar maken. Laten horen wat je wilt, en waar je een grens ervaart. Kwetsbaar.
    Ik wens je toe dat de dialoog met je werkgever je de nodige ruimte brengt om nieuwe dingen te kunnen vormgeven. MM

  2. Geweldig. je had het al verteld, maar mooi om het zo nog even helemaal na te lezen. Fijn ook, voor jou de ruimte, de adem en ja heel spannend, de ruimte het nieuwe nog oningevulde, en hopen dat er zorgvuldig met je omgegeaan wordt.

    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.