Gedichten op vrijdagavond

Gedichten verdienen aandacht, en ik ga ze die geven.

Plannetje:

Elke vrijdag in de Bieb gaan zitten en gedichten voordragen, over gedichten praten, uitleggen waarom ik ze zo mooi vind, en iets vertellen over wat ik aan de weet ben gekomen van de achtergrond.

En dan op later moment gasten uitnodigen, met hun lievelingsgedichten.

En heel misschien voordrachten van echte dichters. Zo wil ik Sabine Kars een keer horen.

Een stem in mijn hoofd vraagt zich terecht af waarom ik dat zou moeten doen. Ik heb niet zo veel verstand van gedichten, ben niet eens een Diehard liefhebber. En toch weet ik waarom ik het moet doen.Omdat ik een groot vermogen heb tot bewondering en verwondering. En omdat ik denk dat ik dat kan overbrengen.

En als ik het goed doe, schuiven er straks mensen aan die veel meer te vertellen hebben dan ik. Komt goed.

Ik heb veel nagedacht over voorbereiding, en ik heb iets ontdekt.

Ik dacht altijd dat ik slecht was in voorbereiden. Ook nu loop ik een beetje vast. Maar nu weet ik waarom. Ik weet namelijk helemaal niet wat er voor te bereiden valt. Pas als ik het een paar keer gedaan heb ga ik dat ontdekken. Ik moet dus vooral gaan doen, en dan gaan leren. Dan weet ik precies wat ik aan voorbereiding nodig heb.

Ik denk dat ik er dus zo in ga stappen.

Iedere vrijdag. Ik denk van 20.30 tot 21.00. Einde koopavond in Wijchen,kunnen de mensen nog even langs de Bieb voor een mooi gedicht.

Elke vrijdag?

Ja want Elja zegt het hier al: de kracht zit in de herhaling. Elke 1e 2e 3e of laatste vrijdag is ook regelmaat, maar sommige regelmaat is regelmatiger dan andere regelmaat. Als ik het elke week doe hoef je niet meer na te denken of het deze week nu wel of niet is. Dat vind ik krachtig.

Misschien zijn er andere activiteiten, maar dan wijk ik wel uit.

Nu nog uitzoeken waar ik mee ga broadcasten.

Ik twijfel tussen periscoop en Google Hangouts. Ik denk dat het periscoop wordt. Omdat dat daar de geur van de verpakking nog aan hangt. Mensen zijn daar nog nieuwsgierig. En dat past wel bij wat ik ga doen.

Nou ja.

Ik moet dit nog allemaal gaan overleggen met de Bieb zelf. Maar linksom of rechtsom, het gaat er komen.

Als je tips hebt, die zijn welkom.

2 thoughts on “Gedichten op vrijdagavond”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.