een ander soort gezelligheid

Vandaag kocht mijn derde haar eigen laptop van haar spaarcenten. Broer en grote zus gingen haar al voor. Alleen de jongste moet het nog doen met de thuis-laptop, maar daar heeft ze nu alleen nog concurrentie van haar moeder. (Ik heb een laptop van mijn werk)

En zo zit alles op de bank, kijkend naar zijn/haar eigen serie.

Toen ik klein was keken we allemaal tegelijk naar dezelfde serie: de Vrijbuiters, Oebele en later Man over de vloer of McCloud, of mini series: De schat van het kasteel zonder naam of de Jonkvrouw van Avignon.

Nu zitten al mij kinderen ergens anders naar te kijken: Alle Bing bang theories, House, Off the map enz.

Mijn scheikunde studerende zoon heeft zelfs een hele passende serie gevonden waarvan ik het bestaan nie eens van kende: over een geflipte scheikunde leraar: Breaking Bad.

En mijn kinderen zullen weer nostalgisch terug kijken naar het moment van nu, omdat het later wel weer helemaal anders zal zijn.

 

2 thoughts on “een ander soort gezelligheid”

 1. Inderdaad, wij keken ook met de hele familie naar de tv. Met name shows zoals die van Willem Ruijs (ik was zo verdrietig toen hij stierf) of Fred Oster. Of de Soundmixshow en de Honeymoonquiz! Hoe naïef van mij om te denken dat ik dat straks ook met mijn dochter zal doen, als ik dit blog zo lees. O, en je zoon heeft een goede smaak, Breaking Bad is idd erg leuk 🙂

  1. Oh ik heb met de kids gelukkig nog de hele serie LOST gevolgd.

   En nu zegt Dochter van 19: “er komt een nieuwe serie met Ben er in!”

   Het is nu in kleinere clubjes. Ze zitten regelmatig met zijn tweeën achter een laptop.

   In de lente keeik ik met mijn dochter naar Nikita (guiltyu pleasure). En toen zij een weekend in Zwolle bleef, hebben we al twitterend toch samen gekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.