De vlag op mijn blog

Chris Brogan vraagt in zijn nieuwsbrief 

(ja dat is de enige die ik nog lees)

wat er op mijn vlag staat.

* Your flag states what you stand for. 
* Your flag is also the ideal you strive towards. 
* Your flag isn’t only for you. It’s so others will know why they should gather around you. 
* Your flag represents how you serve the world, not your own needs, as such.

Mijn vlag is theater maken: een mengeling tussen een verhaal, een, TED talk, toneel en cabaret. (Van dat laatste ben ik het minst zeker, en misschien schrap ik dat element wel helemaal).

En ik wil tenminste één kinderboek schrijven.

Maar dat is natuurlijk maar de helft. Want wát is het waar ik het over ga hebben?

(daar duikt ie tóch weer op!)

Wat is mijn rode draad?

En nou even geen “de rode draad dat ben je zelf”. Dat is wel waar, zo doe ik het de afgelopen 17 maanden, en dat bevalt goed. Maar nu komt er een moment dat het voor mij nodig is om mensen te vertellen waar het over gaat, dat theater.

Nu komt het er op aan te weten wie mijn publiek is.

Mijn verhaal is heel erg de moeite waard.

Vorig jaar had ik dat nog arrogantie genoemd, nu weet ik dat ik zonder deze overtuiging wel kan stoppen. En ik ga niet stoppen. Dus is het gewoon waar.

Maar het is natuurlijk niet voor iedereen de moeite waard. Want iedereen is niemand.

Als ik het zelf zou moeten zeggen wat er op die vlag staat, is het zoiets als:

ontwaakt verlegenen der aarde

Ik wil een lans breken voor de mensen die hun mond niet open doen, omdat ze tussen al die anderen die dat te veel doen, de kans niet krijgen.

“De kans niet nemen!” , roepen die anderen dan meteen. Ja, zo zitten die anderen in elkaar. Maar dat is het hem nou net. 

Tegen de tijd dat de verlegenen hun verlegenheid kwijt zijn, zijn ze ook het verhaal van die verlegenheid kwijt.

En zo worden al die mooie verhalen niet verteld.

Zo worden al die prachtige ideeën niet gedeeld.

Zonde.

Nou ja, zoiets zou het zijn dus.

Maar nu heb ik een mooie kans.

Ik word gereviewd in #blogpraat vanavond.

Kan ik eens aan mijn lezers vragen wat zij denken dat mijn rode draad is.

Bij deze dus.

10 thoughts on “De vlag op mijn blog”

  1. Als trouwe lezer sprak je vlaggespreuk me wel heel erg aan, moet ik zeggen…! Tot vanavond. Ik ga er alvast over nadenken, hoe ik jouw blog zou vatten in een paar woorden.

  2. Ik vind het een moeilijke vraag, ook voor mijn eigen blog kan ik er geen antwoord op geven.

    Een woord komt er bij me op en dat is persoonlijk. En je schrijft dat je dat als antwoord liever niet hebt, maar voor mijn gevoel sta jij centraal op dit blog. Jij in al je kwetsbaarheid en gekkigheid. Soms is het alleen gekkigheid, je archeologische serie, en soms is het voornamelijk kwetsbaar, zoals het huwelijk en de sleur. Maar altijd met jezelf als middelpunt. Hetzelfde geldt voor een optreden. Welk verhaal je ook vertelt, jij bent het waar de mensen naar kijken. Als jouw doelgroep jouw voorkomen irritant vindt, zullen ze je verhaal ook niet willen horen. Een goede verkoper, verkoopt voortdurend zichzelf. Dat is voor mij dan ook de rode draad op jouw blog. Sommige verhalen neem ik niet van je af omdat ze mij niet aanspreken. Je verkoopt het voor mijn gevoel niet goed genoeg. Dit ervaar ik voornamelijk bij fictieve stukken. Juist de stukken waar je meer persoonlijk wordt, trekken mij aan. Ondanks dat ik je niet ken.

    Ik hoop dat je iets aan mijn warrige verhaal hebt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.