de rust van niet flexibel zijn

Ik ben niet flexibel.

En mijn slechthorendheid maakt dat er niet beter op.

Ik heb tijd nodig om iets binnen te laten komen.

horen en verstaan

Ik heb een context nodig, een raamwerk waar ik de klanken aan op kan hangen zodat ze betekenis krijgen en ik ze kan verstaan.

begrijpen en plaatsen

Ik heb ook een context nodig om te kunnen begrijpen. Kijken hoe het zich verhoudt met wat ik al weet, denk en voel.

eigenwijs

Ik luister graag naar anderen, lees graag verschillende meningen. Ik ben heel nieuwsgierig, neem graag iets aan, maar ben ook eigenwijs. Ik wil graag wel het hele verhaal. Ik wil de ander snappen voordat ik ergens in mee ga.

Dat heeft tijd nodig.

Ik ben wel heel open, heb er geen enkele moeite mee om een buiging te maken voor wie jij bent, maar ik ben niet flexibel.

Het geeft flink veel rust om dat te erkennen.

 

6 thoughts on “de rust van niet flexibel zijn”

  1. De mate waarin jij kunt meebewegen en meevibreren met een ander, rationeel en emotioneel niet ; flexibel’ noemen lijkt mij een grof misverstand!
    Jij beschrijft dat je dingen vast moet zetten (soms moet laten zetten?) vanwege je slechte gehoor. Ik denk dat je gelijk hebt dat je minder flexibiliteit en meer tijd, meer structuur nodig hebt om te kunnen begrijpen. Maar denk je dat dat bij mij en bij anderen veel anders is? Misschien dat het verschil is dat jij wel moet en anderen er voor zichzelf geen of weinig acht op slaan… En dus dingen missen, die jij wel meekrijgt. Daarom geniet ik zo van wat jij laat zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.