Bloggen is : Elkaars museum zijn

Ik was vandaag (dat is 3 april) in het Valkhof museum.

Een tentoonstelling over de vergeten 18e eeuw. “Uit de plooi”.

DSCN0205 

 

Waar ik meteen al blij van word is dat ik direct een heel bijzondere sfeer in stap.

Kijk nou eens hoe mooi.

Mooie belichting,.

Duidelijke panelen die een verhaal vertellen.

En zo stap ik levens van meer dan 200 jaar geleden in. 

Ik word er blij van als ik in een verhaal wordt meegenomen. Ik word ook heel hebberig van alle boeken in de museumwinkel. Want daar is meer te lezen. Over het ontstaan van ons huidig politieke systeem bijvoorbeeld.

Geschiedenis is voor mij levende verhalen.

Daarom houd ik ook zo van blogs.

Dat is geschiedenis van straks.

Schrijf.

Deel.

 

P.S.

Het zette mij aan het denken. Waardoor was deze tentoonstelling een mooie beleving? Zeker door de aankleding. Elke zaal zijn eigen sfeer. Elke zaal een eigen thema, ingeleid door een duidelijk informatiepaneel.

Dus toch lay out belangrijk? Toch een rode draad in mijn blog?

6 thoughts on “Bloggen is : Elkaars museum zijn”

  1. eeeh…. Ja. Wel..( of Layout van belang is ) Maar dat vind ik NU juist fijn aan je blog. Geen zooi. Dus rust voor je ogen. En die sfeer, dat zit m voor dit blog denk ik t meest in je schrijf-vertel-stijl…
    groetjes, een voorbijganger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.