advies over advies

alles wat je moet doen, juist niet doen

alles wat je moet laten, juist doen

of niet?

Iedere dag bloggen. Doen! ook als je geen zin hebt, ook als je geen inspiratie hebt. Want dan doorbreek je een patroon. En ontdek je verrassende dingen. Maar vooral niet meer doen, als het niet meer werkt.

Alles loslaten. Doen! Je maakt je zelf vrij. Je ontdekt waar je je krampachtig aan hebt vast gehouden. Letterlijk: verlossing! Maar dan ook weer ontdekken dat er dingen zijn waarvan het het waard is om aan vast te houden. Dus vooral lekker vasthouden dat!

Geluk is een beslissing. Doen! Besluiten. Grijp de macht. Ontdek dat de manier waarop je denkt, invloed heeft op hoe je je voelt. En dat je daar wat aan kunt doen. Maar frustreer je niet als je ontdekt dat het leven soms verrassingen in petto heeft. Niet alles is altijd een feestje. Als je dat er per sé toch van wil maken … tja. ..Sta je zelf toe om soms ongelukkig te zijn.

Hack je life! Doen! we verprutsen zo veel tijd. Heel veel slimme tips. Aandachtiger leven. Maar blijf af en toe alsjeblieft aanrommelen. Lekker klooien. Niet omdat je dat in je agenda had gezet, omdat je ergens las dat dat goed was voor de creativiteit. Gewoon omdat je een mens bent.

Weg met je ego. Goed. Je ego zit je soms vreselijk in de weg, om in contact te kunnen komen met anderen. Effe dimmen kan heel gezond zijn . Maar je ego is ook je motor. Daar schreef Richard van Kray al over. Hoef ik niet te doen.

Weg met je interne criticus. Die houd je tegen. Je krijgt niets meer uit je vingers. Dus snoer hem de mond, zodat hij de boel niet kan saboteren. Maar die interne criticus kan je ook helpen. Hij houdt je scherp. Maak er dus ook gebruik van.  Dus perfectionisten: blijf naar perfectie streven, maar niet altijd.

En dit advies? Zet dus overal vraagtekens bij. Kijk of het wel bij je past. Maar neem ook dit advies niet te serieus. Soms moet je ergens voluit voor gaan. Zonder vraagtekens. om te kunnen ontdekken wat het is.

Kijk daar heb je wat aan: aan een advies waar je niks aan hebt.

8 thoughts on “advies over advies”

  1. Jacob Jan, ik vind dit echt een van de mooiste blogartikelen die ik ken. Het spreekt me gewoon enorm aan. Wat Khadija zegt. Precies: dit.

    1. dank je.
      De gedachten hierover zitten al weken in mijn hoofd. Bij het lezen van alle adviezen en tegenadviezen.
      Artikel zelf was er binnen een half uur uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.