aan jou

Lieve 56 lezers van mijn blog.

Tenminste dat is het aantal abonnementen. Ik kondig deze niet aan op twitter, dus we zijn even onder ons.

Dank dat jullie er zijn.

Ook al lees je niet elke dag, want dat is natuurlijk wel erg druk in je mailbox. Er valt al zo veel te lezen.

“Wat doe ik jullie aan?” denk ik wel eens.

En ik denk nog meer . . 

Ik kan wel heel hard roepen dat ik geen rekening wil houden met mijn lezers, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Want ik wil publiek. Niet alleen straks, in het theater, maar ook hier. (en hier is nodig voor straks)

Ik wil wel de moeite waard zijn.

In mijn hoofd zit die wipwap, die de ene keer zegt: “vertrouw er op dat wat jij kwijt wil de moeite waard is” , en de andere keer vreselijk benieuwd is naar wat jij graag willen lezen.

Ik heb net in de vorige zin het woord ” jullie”, door “jij” vervangen. Is dat een truuk? Om je persoonlijker aan te spreken, je te vangen?

De jullie komt als eerste uit mijn vingers, doordat ik vele gezichten voor me zie (meestal in de vorm van jullie AVA’s), als ik schrijf.  

Maar de jij klopt ook.

Begin ik jou nu als doelgroep te zien? Ik hoop het niet. Ik hoop dat je er bent als vriend.

Want je bent er bij als ik schrijf. (Alle 56)

Ik blijf elke dag schrijven. Je mag overslaan als je wil. (ja duh daar heb je geen toestemming van mij voor nodig..wat ik bedoel is dat ik beslis dat voor mezelf niet erg te vinden)

Misschien mis je daardoor wel een keer een pareltje.

Misschien lees je een keer een post, en denk je “o, nee, niet weer op die toer”.

Het zij zo (en die laatste kun je gewoon weer wegklikken toch?)

Lieve vriend, vriendin,

bedankt dat je er bent.

Nee je krijgt geen gratis e-book, wel mijn liefde.

Oja,

waarschuwing!

Er komen binnenkort wel verkoopknoppen op mijn blog. Voor kaartjes vooral, en misschien ga ik mijn “ongebundelde” bundelen (als echt boek, ik houd niet van e-books). Ik weet nog niet hoe dat moet: knoppen, betalen, maar dat zoek ik uit, dus dan wordt dit plekje ook een verkoopplekje. Zeg sorry. Ik ga proberen dat niet te schreeuwerig te maken.

Want de schoorsteen moet straks ook nog roken, zeker als het zo koud blijft 😉

 

 

 

23 thoughts on “aan jou”

 1. Mooi! Ik lees. Niet alles, zelfs met jouw toestemming doe ik toch lekker wat ik wil.
  Ik wil zeggen, maak OOK een Ebook. Want ook al houd JIJ er niet van, heel veel andere mensen wel. Ik houd ook meer van papieren versies, maar tevens chronisch ruimtegebrek. PLUS dat het lezen op een Ereader soms heel fijn is.
  Succes JJ, ik blijf je lezen hoor! En kom ook kijken straks!

 2. OPROEP

  Jacob Jan houdt er niet van. Van reclame maken. Hij snapt echter wel dat het nodig is, wil hij een inkomen verwerven, wil hij zijn droom verwezenlijken.
  Daarom wil ik een oproep doen. Aan jou die dit leest. Nu nog de mensen die een ‘abonnement’ hebben op zijn blog. Mensen dus, die hij al op een of andere manier geraakt heeft. Die misschien al fan zijn.

  Laten we Jacob Jan met zijn allen helpen met zijn droom. Heel simpel! Gewoon door te praten (te schrijven, te zingen, te filmen, te ?) over zijn blog, over zijn initiatieven, over zijn droom. Laat zoveel mogelijk mensen meegenieten van wat hij neerzet. Laat andere mensen zien dat het mogelijk is om dromen te verwezenlijken. En dan nog wel op de manier zoals Jacob Jan het doet, op zijn hele eigen wijze, maar vooral vanuit zijn hart!

  Lees je dit bericht en heb je nog geen abonnement op dit blog? Schrijf je in zou ik zeggen. Je hoeft niet iedere dag te lezen, je hoeft er niet altijd wat mee, maar je blijft wel op de hoogte op het moment dat het jou uitkomt.

  Het kan natuurlijk zijn dat je van rap houdt of van hardrock, dat je niet te wachten zit op Jacob Jan, dat je liever een wandelingetje maakt in de natuur of gaat breien, maar zelfs dan kan je veel voor hem betekenen. “Gewoon” door hem zijn droom te gunnen. Want wil jij dat nou stiekem ook niet? Doen wat je het allerliefste doet en daar nog geld mee verdienen ook?

  Jacob Jan heeft de moed om zijn droom te volgen, risico’s te nemen en er helemaal voor te gaan. Hij heeft veel te verliezen, maar vooral héél veel te winnen. Laten we er met zijn allen een succes van maken.
  – neem een abonnement op dit blog
  – maak reclame voor Jacob Jan
  – tweet, retweet
  – gun hem zijn succes

  Lieve Jacob Jan, tot ziens op de première!

  1. Mooie, prachtige oproep Helen. en natuurlijk doe ik mee!
   Voor mij idd vanzelfsprekend, want dit was ik al van plan, maar de steen in het water mag werkelijk een stenenregen worden, zodat het water nog verder rimpelt… super initiatief dus deze oproep!

 3. Jacob Jan, ik geniet van je korte blogs en de filmpjes. Af en toe zend ik er een door naar een vriend of vriendin. En meerdere blogs bewaar in im mijn mailbox om het terug te kunnen lezen. Dank je dat ik mee mag ‘kijken’ naar het proces waar je in zit, waar je van geniet en waar je mee worstelt. Volg je eigen weg en neem kleine stappen, ook dan kom je waar je wilt zijn.
  Groet,
  Paula

 4. JJ, ik ken je nog maar kort. Toch heb je mijn leven beroerd en Licht andere vorm gegeven. Je inspireert, je motiveert, je schept Schoonheid met woorden op een manier zo eigen aan jou. Je bent uniek en toch deel van het Geheel. Jij bent als het Licht in het duister, een kompas is de woestijn. Op liefdevolle manier wijs je de weg. Je bent een pleister op de wonde en soms de spiegel die ons wakker schudt. Toch ben jij een mens, net als ons. Jij toont ons wat wat velen zijn vergeten, wat het werkelijk is Mens te zijn. Aarzel niet te stralen…

  Ik draag je in mijn Hart

 5. Jacob Jan,
  Ik open al je posts, en meestal lees ik ze met aandacht. De ene keer wat meer dan de andere keer. Ik zou zeggen: vooral doorgaan. En geef de ondernemer in jezelf ook de ruimte
  Groet, Dorrit Steens

 6. Prima hoor, zo’n verkoopknopje…. lekker handig juist…
  groetjes van een niet-abonnee. ( ik surf nog graag met de hand)

  Doeg, Marianne

 7. Doen natuurlijk! Ik ‘ken’ JJ pas kort terwijl het voelt of we elkaar al een leven lang kennen. Zo bijzonder kan het gaan. En die kaartjes komen vast goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.