Wat kun je verwachten?

Je bent nieuw hier.

En ergens heb je gehoord, gelezen dat ik theater maak. (Fijn dan heeft de marketing van mijn vrienden gewerkt)

Maar omdat ik (nog!) een volslagen onbekende theatermaker ben, wil je eerst de kat uit de boom.

Dat snap ik, dus haal ik hem hier voor je uit de boom. Dan kun je stoppen met kijken naar de kat, en kun je naar mij komen kijken.

Wat is het?

Het is een verhaal, onderbroken door / aangevuld met mijn observaties, die trouwens allemaal met dat verhaal te maken hebben. Samen vormen ze een geheel. Anders dan in mijn blogs, zit er in de voorstelling dus wel degelijk een rode draad.

 

Iets voor jou?

Als je er van houdt om op een andere manier naar het leven te kijken wel.

(Als je snel vermaak zoekt niet. Als je een salvo van snelle grappen verwacht ook niet, het is geen cabaret.)

Als je een keer iets anders wil dan een filmpje pakken.

Als je een keer geraakt wil worden.

Als je een unieke belevenis wil meemaken

 

Want ik speel wel met een vaste tekst, maar ik moet alles nog uitproberen. Het zijn niet voor niets try-outs. 

Het zit zo: Ik ben gewend om te improviseren. Mijn blogs knal ik er in één keer uit. Geen redactie. Maar mijn regisseur dwingt me om exacter te zijn. Hij heeft flink gesneden in mijn teksten. “Dat kan scherper”, roept hij dan. Ik vind dat lastig, maar hij heeft wel gelijk. Ik vaar nu even blind op hem. Dat geeft me de zekerheid en het vertrouwen dat ik voor een publiek nodig heb.

Straks ga ik ontdekken hoe ik die teksten weer levend krijg, voor het publiek. Het gaat me lukken. Maar hóe het me gaat lukken?  Dat kun jij dus ontdekken. Dat maakt het uniek.

 

Waar gaat het over?

Mijn theater is als mijn blog. Mijn observaties, en mijn gedachten daarbij. Over het leven. Over hoe we met elkaar omgaan. Over hoe we met ons zelf om gaan.

Dat alles opgehangen aan een verhaal, over drie pubers die het leven, elkaar en zichzelf ontdekken.

Over onzeker zijn, over zeker zijn.

 

Wie speelt er?

Ik speel solo. Toch staan/zitten er drie mensen op het podium.

Dat komt, ik ben op latere leeftijd doof geworden. Ik kan horen met mijn CI‘s, maar baal er zelf enorm van dat ik bijvoorbeeld theaters niet meer kan volgen. Ik ga er voor zorgen dat doven en slechthorenden naar mijn theater kunnen. Ik heb een tolk gebarentaal en een schrijftolk (die laatste ondertitelt live mijn teksten). Kun je dat ook eens meemaken.
Onderaan deze pagina, staat hoe je een kaartje kunt reserveren. Ik kom op nog meer plaatsen dan de genoemde 3. Ik heb net Rotterdam gereserveerd, bijvoorbeeld.

En lees anders gewoon mijn blog voor je een keuze maakt.

 

jacobjan_flyer

5 thoughts on “Wat kun je verwachten?”

  1. Ik kijk er erg naar uit, ik zag wel dat je in oktober in Groningen staat, daar zou ik nog even iets voor moeten omzetten. Een enorme stap, theater maken. Maar ook een logische denk ik, gezien je teksten en de manier waarop je denkt, hoe je denkt en het verwoord. Toch weer anders dan je videoblogs zei je al. Ik ken je niet persoonlijk, ik ken je puur van je blogs. Waarmee ik wil zeggen dat ik niet kom omdat ik je aardig vind, of ‘ken’ van twitter. Dat vind ik wel, maar ik wil het zien vanwege je kwaliteiten. Mooi.

  2. Ik vind je een heel bijzondere man. Via Mary kom ik op jouw website die heerlijk weg leest. Ik wil je even zeggen HEEL VEEL SUCCES in het theater. En dat ik je ga volgen.

    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.