Sentinel

Een bijzonder verhaal. Ik geloof niet in het niet geloven in toeval, en toch. . .

Tweeëntwintig jaar geleden leerde ik via een collega op mijn werk een man kennen die me intrigeerde. Ik was me net aan het verdiepen in spiritualiteit. Ik las “Een bijzonder gesprek met God”, en dat raakte me.
Er was geen internet, en ik kende helemaal niemand die hetzelfde dacht of voelde. Behalve deze man dus.
Ik had hem alleen nog maar samen met mijn collega gezien, maar nu had ik alleen met hem afgesproken. Ik reed ik naar zijn huis. Ik had muziek aan staan “Sentinel” van Mike Oldfield. Ik weet nog dat ik over de brug over de Rijn bij Renkum reed. Ik kreeg een bijzonder gevoel bij dit nummer. Alsof ik door een tunnel in een andere wereld reed. Vandaag gebeurt iets dat mijn leven gaat veranderen, wist ik.

Later nog vaak aan terug gedacht, want er gebeurde iets dat ik niet verwacht had. Die man bleek verliefd op mij, en ik bleek iets terug te voelen. Ik was in verwarring, ben ik homo? Ik zette tijdelijk mijn huwelijk op losse schroeven, trok bij hem in, had de enige vrijpartij waar ik ooit van heb genoten, maar was na een paar dagen al weer weg. Het klopte niet, hij klopte niet bij mijn nog jonge kinderen.

Ik pakte mijn huwelijk weer op. Dat nummer “Sentinel” bleef dat jaar nog spoken in mijn hoofd. En toen vergat ik het. Ik werd doof, en muziek luisteren deed ik sowieso niet meer.

Afgelopen zaterdag reed ik als vrouw met de auto naar Elfia. Ik hielpe een facebookvriendin met haar stand. Voordat ik vertrok viel mijn oog op een zwarte doos. Zaten daar niet oude CD’s in? Die kon ik wel mee nemen in de auto. Sinds kort hebben we een auto met CD speler, en als ik die hard zet kan ik weer een klein beetje van muziek genieten. ik nam Rolling Stine, Queen, en Mike Oldfield mee.

Ik koos willekeurig voor Mike Oldfield. Ik draaide het nummer “Five miles out” twee keer omdat ik die mooi vind. En toen reed ik over de Rijnbrug bij Renkum. En precies op dat moment begon het nummer “Sentinel”

Het was alsof ik door een tunnel in de tijd reed. Of was het andersom, had ik tweeëntwintig jaar geleden door die tijdtunnel gereden?

hoe kan het dat door een reeks toevallige gebeurtenissen een nummer dat ik al 20 jaar niet gehoord heb, voor het eerst precies op die plek uit de boxen schalt?