Huiswerk in mijn vakantie

Ik heb vakantie en ik heb huiswerk.

Wel heel gaaf huiswerk.

Ik maak de laatste objecten af, voor de League Challenge.

IMG_20151030_085324776

En ik ga met de robot spelen om straks de kinderen te kunnen helpen als ze vast zitten.

Ik ga ook  verder met gamemaker spelletjes maken. Zodat ik weer nieuwe dingen ontdek die ik door kan geven aan de kinderen. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor dat dat omgekeerd gaat gebeuren.

gamemaker screen1

gamemaker screen2

De cavia’s zijn de knuffels van de kinderen van school. Hun leerwens was een spel maken met de eigen knuffels in de hoofdrol.

En ik lees me suf. Voor geschiedenis.

De Romeinen heb ik gehad. Nu komen de middeleeuwen, en de overgangsperiode daar naar toe. Geschiedenis is alleen maar leuk als er goede verhalen te vertellen zijn. Die zijn er zat, want echt gebeurd is vaak vreemder dan verzonnen; maar je moet wel even zoeken. Gelukkig heb ik goede boeken gevonden. Ik ben vooral fan van Tom Holland, en laat hij nu net over die periode een boek geschreven hebben.

IMG_20151030_085448062

(Die Gilgamesh hoort er qua tijdlijn niet bij. Die is voor later, als ik weer opnieuw begin met de tijdlijn, want het verhaal van Gilgamesh is nog ouder dan de Ilias.)

Ik ben ook al aan het nadenken welk museum leuk is. En over hoe ik de kinderen dan ga voorbereiden. Want musea zijn pas echt leuk als je al van alles weet over wat daar ligt. Als je de verhalen van de voorwerpen al kent, krijg museumbezoek extra diepte: met eigen ogen aanschouwen hoe het echt was.

En dan is er nog het timmeren, en de electrotechniek waar ik in wil duiken. Ik weet niet of ik deze vakantie daar nog aan toe kom. Zo niet, dan ontdek ik dat volgende week, samen met de kinderen. Ik kan niet alles voorbereiden. Dat hoeft ook niet. Uitproberen en ergens tegen aanlopen is ook een soort van voorbereiden: de voorbereiding voor de voorbereiding.

Wat houd ik van mijn vak!

2 thoughts on “Huiswerk in mijn vakantie”

    1. grtz terug, die verhalen zijn fascinerend. Als kind vroeg ik me al af waarom ineens de halve wereld christelijk werd. Nooit een bevredigend antwoord op gekregen. Misschien nu wel.

      Wist je dat Karel de Grote minstens net zo erg was als de Vikingen. Maar ja, die had gelijk, want God aan zijn kant. De kerk had die Vikingen trouwens hard nodig als vijand, om de wapens mee goed te praten. Wat ze later ook met de moslims deden. Nu nog steeds, eigenlijk.
      Jacob Jan Voerman recently posted…Huiswerk in mijn vakantieMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge