Beschikbaar zijn

Disponibel.

Dat woord leerde ik ooit op een cabaretcursus. We deden improvisatie oefeningen.

disponibel

 

Alert op je omgeving. Klaar om te reageren. Meegaan in dat wat zich aan biedt. En van daaruit eigen dingen in brengen. En altijd in contact blijven. Alert zijn op de wisselwerking.

En het stroomde vandaag.

Ik heb de meest uiteenlopende dingen gedaan. Helpen bij bal-lopen. Helpen bij zagen van tafeltennis-batje, en dus ook even tafeltennissen, tot en met voorlezen uit de Tina (tot mijn verrassing voor een groeiende groep toehoorders, meisjes én jongens. En wat was er een heerlijk rustige aandacht!)

Als vanzelf stapte ik werelden in en uit. Dompelde onder, ging mee, nam afstand om te overzien, en liet me weer meevoeren. Alles als in een heel natuurlijk proces. Alsof het vanzelf ging. Misschien dat ik vroeger gedacht zou hebben dat ik dan dus geen echte leraar ben, als het allemaal zo makkelijk gaat. Maar daar trap ik niet meer in.

En ik heb zelf wat ingebracht. Een NEMO les over katrollen en een verhaal.

Ik vertelde vandaag het eerste deel van de geheime tuin.

Een prachtverhaal, ik kan daar niet heel veel aan verknoeien.

Ik ben blij met hoe het ging. Ik ben verteller geweest, heb uitstapjes  gemaakt om dingen uit te leggen, en ik ben in de huid van de personages gestapt.

Ze vonden het mooi.

Het past ook zo prachtig bij deze tijd. Het verlangen naar de lente. En het gaat over vriendschap, en vertrouwen op eigen kracht. Mooie verborgen boodschappen die het niet nodig hebben expliciet te worden. Laat ze maar sluimeren. Ze komen wel weer naar boven als ze wakker gekust worden.

Wat heerlijk om dit voor kinderen te vertellen. Ik begon de dag hier mee. Misschien dat de vleugels die het me gaf, me geholpen met disponibel te zijn, de rest van de dag.

Ik heb het al vaker gezegd. De Vallei is goed voor een mens. Kind én volwassene.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge